Tilbage til forsiden af Lossepladsbørn i CEBU City

 Familien Labang

 

Jessa Rey og Rio der sidder på hver deres seng på deres fælles værelse. Rios seng består af en madras, der hver aften rulles ud over det ujævne gulv. Jessa Reys består af et træskelet, som hun også ruller en madras ud over.


Familien Labang - Rio

Familien Labang

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Familien Labang består af fire mennesker. Faderen Rio Puno, moderen Jocelyn Labang, datteren Jessa Rey Labang på 11 år og sønnen Rio Labang, som er 13 år.

 

Familien Labang

 

Familien Labang. Fra venstre ses faderen, Rio, moderen og Jessa Rey

 

Børnene har levet hele deres liv i lossepladsbyen – Jessa Rey er tilmed født på familiens sofa. Familien er som de fleste andre filippinere katolikker. For at vise deres tro, har de en figur af Santo Niño (Jesusbarnet) stående i deres hjem.

Familien bor i lossepladsbyen, fordi de ikke har råd til at bo andre steder. Rio Puno og Jocelyn er ikke særlig godt uddannede, så de har ikke mulighed for at få et godt job. Derfor er lossepladsbyen et godt sted for dem at bo, da der på lossepladsen er god mulighed for at finde skrald, som de kan genbruge. Familien lever blandt andet af at sælge nogle af de ting, de finder på lossepladsen. Det kan for eksempel være tøj eller sko, som de finder og gør rent, så de kan tjene lidt penge.

Familien er tæt knyttet, og alle medlemmer hjælper til for at få det hele til at hænge sammen – både med mad, rengøring og andre ting. Selvom de er tæt knyttede, så opstår der ind imellem konflikter mellem Jessa Rey og Rio, som der gør imellem de fleste søskende. De skændes og driller hinanden, men er også rigtig glade for hinanden.

 

Familien Labang

 


Familien Labang, mor

 

Rio og Jessa Reys mor er i gang med at vaske en taske, der skal sælges på markedet.