Tilbage til forsiden af Lossepladsbørn i CEBU City

Margielyns søster og kusine i gang med at vaske familiens tøj.

 

Margielyns søster og kusine i gang med at vaske familiens tøj.

Familien Suwalde

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

Familien består af 6 halv- og helsøskende. Der er Jason på 17 år, Mylene på 15 år, Margielyn på 13 år, Jay Niel på 9 år, Jessa May på 7 år og Linn Robert på 4 år. Jason, som er ældst er flyttet til Manila, men de andre fem søskende bor i lossepladsbyen hos deres bedstemor Suela Malabago, som er 68 år.

Familien Suwalde

 

På billedet ses Margielyns bedstemor. Hun står med en sæk og den klo,
hun bruger, når hun arbejder på lossepladsen.

 

Børnene har ikke kontakt til deres fædre, og moderen er flyttet til Manila, hvor hun arbejder. Derfor bor børnene hos bedstemoderen, som selv har boet i lossepladsbyen i 25 år. En sjælden gang imellem tjener moderen nok til at sende lidt penge hjem til sin familie.


For at det hele kan løbe rundt, arbejder bedstemoderen på lossepladsen. Hun har meget, hun skal nå, for at kunne forsørge de mange børnebørn. Til gengæld er børnene gode til at hjælpe til hjemme i huset. For eksempel hjælper Margielyn for det meste sine små søskende med at tage tøj på og få noget at spise, imens det ofte er Mylene, der står for at vaske tøj. Alle børnene har forskellige pligter i huset, så de er sammen om at få familien til at fungere.


Lige som de fleste andre filippinere er familien Suwalde katolikker. Bedstemoderen gør, hvad hun kan for at lære børnene om Jesus. Hun fortæller historier fra Bibelen og snakker med børnene om, hvad hun synes er vigtigt her i livet. Hun gør især meget ud af at forklare dem betydningen af at få en uddannelse.


Familien Suwalde

 

Familien Suwalde

 

Familien Suwalde


 

På billedet ses Margielyn i skolen. Hun går i 5. klasse på den lokale folkeskole.