Tilbage til forsiden af Lossepladsbørn i CEBU City
 info

Lossepladsbyen

Lossepladsbyen ligger lige ved siden af selve lossepladsen, og er bygget på et område, hvor lossepladsen tidligere lå. Der er derfor meget skrald og affald i jorden og rundt omkring i byen. Nogle steder kan man ligefrem se eller mærke, at man går ovenpå lag af det gamle skrald – det føles som om, man går på en hård madras, som giver sig under fødderne.

Der bor ca. 300 familier i lossepladsbyen, og deres huse er primært bygget af ting fundet ude på lossepladsen. De kan f.eks. være bygget af gamle dæk, tinplader, store stykker plastik og diverse stykker sammentømret træ.

 

Lossepladsbyen

 

Her ses nogle af husene i lossepladsbyen. De er lavet af materialer fundet på lossepladsen. Bjerge af skrald hober sig op omkring husene, og husene går næsten i ét med skraldet.

 

Grunden til, at folk bosætter sig i lossepladsbyen, er, at der findes arbejde ude på selve lossepladsen med at sortere skrald. For os her i Danmark kan det være svært at forestille sig, hvordan man kan bo og arbejde under forhold som disse. For mange filippinere er livet ved lossepladsen dog meget bedre end alternativet, som er at være helt uden både hjem og arbejde.
De, der er bor i lossepladsbyen, hører stadig til blandt de fattigste indbyggere i landet. Eksempelvis er det næsten umuligt for familierne selv at betale for lægehjælp og medicin. Derfor er de meget afhængige af hjælp udefra, som blandt andet kommer fra forskellige hjælpeorganisationer.

 

 

 Lossepladsbyen

Lossepladsbyen