Tilbage til forsiden af Lossepladsbørn i CEBU City
opgave

Dagbogsopgave


I skal lave en dagbog over en tilfældig dag i jeres liv. Det kan være på skrift, som et dramastykke, en sang, en videodagbog eller hvad I ellers kan finde på.


Hvis I vælger at lave en videodagbog, kan I enten vælge at bruge skolens videokameraer eller jeres egne mobiltelefoner.


Det er meningen, at I skal illustrere en tilfældig dag i jeres liv. Filmen må dog maks. fylde 3 minutter, så det er vigtigt, at I er kritiske, når I vælger det, I vil have med.


For at sikre jer, at I får alt det vigtige med, skal I lave en plan, før I går i gang. Planen skal indeholde, hvad der skal siges og gøres. Planen bør også beskrive, hvor I skal filme, samt hvilke redskaber og kulisser I skal bruge. Når man laver en videodagbog eller et dramastykke, er det vigtigt at tænke på, at seeren skal kunne forstå, hvad man siger. Hvis man for eksempel snakker om at være ”nede i klubben”, men faktisk mener fodboldklubben, så skal man sørge for, at vise præcis hvad man mener. For eksempel med billeder fra fodboldklubben.


Når jeres film er færdige, kan I vælge at lægge dem på nettet. I den forbindelse er www.Skoletube.dk en god side, hvor man også kan få inspiration til, hvordan man kan lave sin egen film.


Hvis I vælger at lave dagbogen på skrift, kan I starte med ”Kære dagbog” og herefter skrive om jeres dag fra I står op og til I går i seng. Find de ting som du synes, er mest spændende i løbet af din dag.


Vælger du at lave dagbogen som et dramastykke kan det være en god idé, hvis du går sammen med nogle af dine klassekammerater, så I kan vise dramastykket for de andre. Sørg for at skrive handlingen og replikker ned, så I ved hvad der skal siges og hvornår.


God arbejdslyst.