Tilbage til forsiden af Lossepladsbørn i CEBU City
Info om uddannelse

Uddannelse

I filippinerne går man gennemsnitligt i skole i 12 år. Fra 1. til 6. klasse går man i grundskole, derefter kan man tage tre år i high school, og hvis man har mulighed for det, kan man tage en videregående uddannelse herefter.

 

Grundskolen er gratis, men man skal selv betale for sin uniform, skriveredskaber, papir og så videre. Derfor kan det være svært for de fattige familier at få råd til at sende deres børn i grundskole.


Uddannelse

 

For at få en videregående uddannelse eller bare et job i en butik, skal man færdiggøre high school. Det er dog langt fra alle elever, der når så langt i skolesystemet. Ofte må børn fra fattige familier gå ud af skolen for i stedet at hjælpe med at tjene penge til familien.


Når man er færdig med high school kan man tage en videregående uddannelse som eksempelvis læge, ingeniør, sygeplejerske eller advokat. Men det koster mange penge at tage en videregående uddannelse.


Det er de færreste børn fra fattige familier der har råd til en videregående uddannelse. Kun med støtte fra sponsorere kan det blive muligt at bryde ud af fattigdommen og forsøge at skabe bedre muligheder for sig selv og sin familie.


Eksempel:
For at blive sygeplejerske skal man gå på sygeplejerskole i tre år.

Prisen for at gå et år på sygeplejerskeskolen er ca. 60.000 pesos


Ud over de 60.000 pesos har man også udgifter til bøger, uniformer, sko og
skriveredskaber.


I alt kan det let komme til at koste op imod 200.000 pesos at tage uddannelsen til sygeplejerske i Filippinerne.